De ziekte van Lyme, een nare ziekte waarvan het herstel erg lang kan duren. De ziekte wordt overgedragen door teken die besmet zijn met de Borrelia burgdorferi bacterie, die ze oplopen door bloed te drinken van kleine dieren en vogels. Ongeveer 1 op de 5 teken draagt de bacterie. De ziekte van Lyme is een serieuze zaak. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer een miljoen mensen gebeten door een teek. Ongeveer 20.000 mensen lopen jaarlijks de ziekte op. Hoe kun je de ziekte van Lyme herkennen en wat kun je doen om zelf in goede gezondheid te blijven?

  • Let op de symptomen
  • Aantonen van Lyme
  • Behandeling
  • Hjnagel

De ziekte van Lyme heeft een aantal kenmerkende symptomen. Toch worden die vaak over het hoofd gezien. Dat heeft te maken met het feit dat deze symptomen relatief veel voorkomend zijn. Je kunt denken aan zaken als hoofdpijn, een stijve nek, koorts, vermoeidheid of spierpijn. De klachten zijn ook niet altijd aanwezig. Het ene moment heb je veel last, het andere moment ben je pijnvrij. Heb je het idee dat je de ziekte van Lyme hebt? Dan moet je dat eerst aantonen. Dat kan een hele klus zijn. Traditionele opsporingsmethoden werken niet altijd. Je kunt de ziekte dus wel onder de leden hebben, zonder dat je dit kunt verifiëren. Is de ziekte vastgesteld? Dan zullen artsen meestal beginnen met een antibioticabehandeling. Dat kan erg effectief zijn. Een kuur van tussen de twee tot 4 weken is vaak voldoende. Lost dit je klachten niet op? Dan kun je ook een homeopathische behandeling volgen. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Dan lees je hieronder meer daarover. Ga eens naar https://hjnagel.nl/behandelingen/ziekte-van-lyme/ voor meer informatie over de ziekte en de behandelmogelijkheden. Ook vind je daar ervaringen van anderen die in hetzelfde schuitje zitten, of hebben gezeten. Blijf niet doorlopen met de verschijnselen, maar vraag om professioneel advies.

Ziekte van Lyme en homeopathie

Soms wordt gekozen voor bioresonantie om de ziekte van Lyme te behandelen. Eerst wordt gecontroleerd of de bacterie inderdaad aanwezig is. Is dat het geval? Dan kan gelijk met de behandeling gestart worden. Er wordt dan een combinatie van bioresonantie en homeopathische middelen ingezet. Denk je dat je te maken hebt met de ziekte van Lyme? Dan is het zaak om snel in actie te komen. Onbehandeld kan de ziekte veel schade aanrichten in het lichaam. Het is dus belangrijk om vroeg aan de bel te trekken wanneer je een tekenbeet constateert. Laat de teek indien mogelijk verwijderen door een expert. Hoe sneller je dit laat doen, hoe minder kans de bacterie heeft om in je lijf door te dringen. Als je binnen twee tot vier uur aan de bel trekt, is de kans op besmetting minimaal. Wil je meer informatie over de ziekte van Lyme? Surf dan naar bovenstaande site. Je leest daar ook meer over de homeopathische werkwijze en de verschillende behandelmogelijkheden. Loop niet door met de symptomen, want dat kan het herstel bemoeilijken!

Hoe kun je Lyme voorkomen?

Ga je in de zomer wandelen in het bos of in een ander groen gebied? Kleed je dan goed aan. Het lijkt misschien gek om met een lange broek te wandelen in de zomer, maar daarmee krijgen teken geen kans om zich vast te bijten. Het is ook verstandig om kinderen goed te controleren nadat zij buiten hebben gespeeld. Tref je een teek aan, dan kun je die zorgvuldig verwijderen met een tekentang. Houd het kind de dagen daarop goed in de gaten! Zo voorkom je dat ongemerkt een ontsteking ontstaat.

Categories: Mens en gezondheid