Steeds meer vrouwen maken gebruik van een menstruatiecup, zoals die van Practicups: practicups.nl, en het is niet moeilijk uit te leggen waarom. Een menstruatiecup biedt namelijk ontzettend veel voordelen ten opzichte van het gebruik van traditionele middelen zoals maandverband en tampons. Veel vrouwen vinden het in het begin een beetje vreemd en moeten wennen aan het gebruik ervan, maar eenmaal eraan gewend zijn ze bijna altijd fan van dit fijne hulpmiddel. Dat zoveel vrouwen overstappen van maandverband of tampons op een cup van Practicups is heel begrijpelijk. Een menstruatiecup biedt namelijk de volgende voordelen ten opzichte van maandverband en tampons:
  • Hij biedt tot wel 12 uur bescherming.
  • Hij neemt maar liefst 3 tot 5 keer zoveel op dan een tampon.
  • Hij droogt je vagina niet uit zoals tampons dat kunnen doen.
  • Hij veroorzaakt geen irritaties of allergische reacties.
  • Hij voorkomt nare geurtjes.
Daarnaast is het goed om even stil te staan bij het feit dat een menstruatiecup ongeveer tien jaar meegaat, en je daarmee de aankoop van maar liefst 4000 tampons kunt besparen! Dat is allereerst heel prettig voor je portemonnee, maar wat dacht je van het milieu? Al die tampons moeten namelijk na gebruik ook weer weggegooid worden, en de afvalberg is al groot genoeg. Hetzelfde geldt natuurlijk voor maandverband. Sterker nog, een maandverband neemt nog meer ruimte in dan een tampon, dus als je van maandverband overstapt op een menstruatiecup ben je pas echt goed bezig!

Het gebruik van een menstruatiecup

Het is helemaal niet zo moeilijk om een menstruatiecup te gebruiken. Je vouwt hem gewoon dubbel met je vingers en brengt hem daarna voorzichtig in. De cup schiet dan vanzelf weer in zijn oorspronkelijke vorm en sluit hiermee je vagina af. Tot 12 uur lang kan hij blijven zitten. Als je hem wil verwijderen of legen trek je hem gewoon aan het geribbelde, uitstekende puntje eruit, waarna je hem in de wc kunt legen. Hierna spoel je hem desgewenst even af en breng je hem opnieuw in. De menstruatiecups van Practicups zijn gemaakt van zacht, siliconen materiaal en zijn volledig vrij van chemicaliën. Hierdoor behouden ze het natuurlijk evenwicht in je vagina en voelen ze bovendien heel zacht aan. Je voelt de cup als je hem juist hebt ingebracht niet zitten, en dat is wel zo prettig.

Overstappen op een cup van Practicups

Ben je het zat om elke maand als je ongesteld bent constant in de gaten te moeten houden waar er een wc is, of vind je het gebruik van maandverband of tampons simpelweg vervelend? Dan is overstappen op een menstruatiecup een goed idee. Deze is namelijk een stuk hygiënischer en heel gemakkelijk in gebruik. En als je hem draagt kun je gewoon sporten, dansen, springen en zelfs zwemmen! Bovendien spaar je ook nog eens een hoop geld uit doordat je niet elke maand opnieuw maandverband of tampons hoeft te kopen. Het is slechts een eenmalige investering, die vervolgens tien jaar meegaat. En als je je cup bestelt in de webshop van Practicups krijg je tegelijk twee maten geleverd, zodat je zelf kunt proberen welke jou het beste past, wat een service!
Categories: Mens en gezondheid