Veel mensen zijn bekend met klachten in gewrichten die het dagelijks leven belemmeren. De huisarts kan meestal niets vinden, gooit het op stress en verder onderzoek wordt vaak niet gedaan. De klachten worden echter niet verminderd en kunnen zelfs gaan toenemen. Fysiotherapie kan dan uitkomst bieden en in het bijzonder manuele therapie.  Bij manuele therapie focust de therapeut zich op de bewegingsmogelijkheden. Met name de gewrichten en de wervelkolom wordt aangepakt.  Manuele therapie kan de volgende doelen hebben:

  • De gewrichten versoepelen en beter laten functioneren.
  • De spieren op de juiste manier laten gebruiken en bewegen.
  • De houding en bewegingen verbeteren.

Heeft u last van stijve of vastzittende gewrichten? Met of zonder uitstraling naar bijvoorbeeld nek, armen of benen? Dan kan manuele therapie voor u de uitkomst bieden. Bij fysiopraktijk Smits in Den Bosch is manuele therapie één van de specialismen. De praktijk bestaat uit drie fysiotherapeuten, die over erg veel kennis en ervaring beschikken. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij fysiopraktijk Smits. Zij zijn al sinds 2001 ingeschreven bij het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie. Manuele therapie in Den Bosch brengt allereerst de klachten in kaart. Door nauwkeurig onderzoek wordt gekeken waar de klachten vandaan kunnen komen en van welke ernst sprake is. Er wordt ook alvast gekeken welke technieken in kunnen worden gezet voor een optimaal resultaat. Dit wordt allemaal voorafgaand aan de behandeling met u besproken. Na de intake kan de behandeling op maat worden gemaakt en zult u al verschil merken na enkele behandelingen.

Bij welke klachten helpt manuele therapie in Den Bosch?

De klachten die bij manuele therapie in Den Bosch worden behandeld zijn erg divers. Mensen met hoofdpijn en nekpijn kunnen baat hebben bij manuele therapie. Vooral als dit in combinatie is met een slechte beweging van de wervelkolom. Heeft u schouderklachten met uitstraling in de armen, dan kan manuele therapie ook effectief zijn. Dit geldt ook voor allerlei soorten rugklachten, zowel hoog als laag in de rug. Ook mensen met kaakklachten en heupklachten kunnen bij de manueel therapeut terecht. Algemene pijnklachten door het gehele lichaam worden ook behandeld door manuele therapie in Den Bosch. Met name als er sprake is van belemmering in de bewegingsvrijheid. Er wordt bij manuele therapie in Den Bosch een persoonlijk behandelplan op maat opgesteld. Hierin wordt advies meegegeven om in de toekomst de houding en bewegingen te verbeteren.Tijdens de behandelingen worden blokkades en stoornissen in de gewrichten aangepakt. Vaak merken mensen na enkele behandelingen bij manuele therapie in Den Bosch al positieve effecten, waarbij de pijnklachten op den duur zullen afnemen.

Meer informatie

Bent u op zoek naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in manuele therapie en bent u benieuwd wat manuele therapie in Den Bosch voor u kan betekenen? Neem dan een kijkje op de website via fysiotherapiesmits.nl. U kunt via de website een afspraak maken of telefonisch contact opnemen met manuele therapie in Den Bosch. Dit kan via het telefoonnummer 073-2340444 of per email via info@fysiotherapiesmits.nl. Manuele therapie in Den Bosch werkt vanuit twee locaties. De ene locatie is gevestigd in het Gezondheidscentrum de Rompertsebaan. De andere locatie is gevestigd in de Noorderpoort. Beide locaties zijn meerdere dagen per week geopend. Zij bieden ook de mogelijkheid tot behandelingen in de avonduren, zodat u overdag uw eigen programma kunt volgen. Mensen die door de weeks werken kunnen zelfs terecht op zaterdag. Dit wordt allemaal afgestemd op uw eigen wensen, dat is wel zo lekker flexibel! Twijfel niet langer, neem contact op met manuele therapie in Den Bosch en plan een afspraak. Ervaar de nut van een aantal behandelingen en geniet voortaan van meer bewegingsvrijheid zonder pijn!

Categories: Mens en gezondheid