In de huidige wereld, en dan met de name de westerse wereld, zorgt het tumult van alledag voor veel mensen voor een toename in stress. Deze stress uit zich vervolgens weer in verschillende symptomen zoals fysieke klachten en mentale klachten. Een burn-out is dan ook een typisch westers fenomeen. Het is op zich vreemd dat het juist de welvarende rijke landen zijn waar zaken als burn-outs het meeste voorkomen. Je zou denken dat een toename in rijkdom, comfort, luxe en vrije tijd leidt tot een beter leven en meer geluk. Toch is zo dat het moderne leven de mens soms meer kwaad doet dan goed. De oorzaak is vaak te vinden in een verstoring van de innerlijke balans. Je moet het menselijk wezen zien als een organisme waarbij het lichaam in harmonie dient te verkeren met de emoties en de gedachten die een mens heeft. Zodra één component verstoort raakt, dan heeft dan onherroepelijk ook een effect op de andere componenten. Dus als je veel piekert bijvoorbeeld vanwege stressvolle gebeurtenissen op je werk, dan betekent dat vaak ook dat je langer wakker ligt, dat je energie verspeelt en dus ook vermoeid raakt. Als je vermoeid bent, dan kun je vervolgens minder tolereren, je gedachten zijn minder goed te ordenen en je raakt emotioneel gefrustreerd. Dat leidt er vervolgens toe dat het piekeren alleen nog maar intenser wordt aangezien er nu ook nog eens negatieve emoties aan verbonden worden. Deze emoties zorgen er weer voor dat het piekeren als een speelfilm constant opnieuw wordt afgedraaid. Dit is uiteraard één specifiek voorbeeld, maar er zijn tal van manieren waarop je als mens uit balans kunt raken. Via Tai Chi in Hengelo kun je die balans weer herstellen. Tai Chi is van origine een vechtsport, maar tegenwoordig wordt Tai Chi in Hengelo in ieder geval veel aangeleerd om emotionele aanvallen te lijf te gaan. Juist omdat er in dit drukke moderne leven van alles op je af komt, is het van belang dat je dat allemaal goed kunt verwerken. Daarom is het juist zo belangrijk om de balans tussen de verschillende componenten op orde te houden. Het gaat daarbij in ieder geval om een balans tussen:

  • Het lichaam
  • Je geest
  • Je emoties

Piekeren heeft zoals gezegd een effect op je lichaam en je emoties, maar andersom kan het versterken van je lichaam en de soepelheid van het lichaam via Tai Chi in Hengelo juist leiden tot een heldere geest en positieve emoties.

Waar kan ik Tai Chi in Hengelo beoefenen?

Mocht je op zoek zijn naar een locatie voor Tai Chi in Hengelo, dan kun je terecht bij QiGongZee. Op de site van qigongzee.nl vind je meer informatie. Op de site lees je bijvoorbeeld ook hoe je het centrum het beste kunt bereiken. Het is juist prettig als je na de Tai Chi in Hengelo tijdens de reis naar huis even lekker kunt ontspannen. Daarom raadt men aan om met het openbaar vervoer te komen. Het centrum bevindt zich vlak bij het station en dat betekent dat je eenvoudig met de trein kunt reizen. Verder vindt je op de site ook meer informatie over Tai Chi in Hengelo en de vele andere lessen die je bij QiGongZee kunt volgen. Dus als je nieuwsgierig bent, dan is de site een uitstekend startpunt.

Neem contact op voor verdere informatie

Wil je meer weten over Tai Chi in Hengelo of over één van de andere lessen die je kunt volgen, dan kun je uiteraard ook gewoon even contact opnemen. Op de site vind je hiervoor een speciale knop.

Categories: Mens en gezondheid