Hulp in het Buitenland

STICHTING
IHD-ZORG IN HET BUITENLAND

Hulp in het Buitenland
De Mogelijkheden
Maatwerk
Waar is de IHD actief
Mar y Sol
Algemene informatie
Contact
home
  Vakantie  
Een handicap of behoefte aan verpleging en verzorging hoeft niet te betekenen dat men niet meer met vakantie kan. Ook dan geldt dat men, rekening houdend met de omstandigheden, er wel eens uit wil om van de zon te genieten of om met andere culturen en mensen in aanraking te komen. De handicap op zich hoeft geen belemmering te zijn om op reis te gaan naar het buitenland.  

  Overwintering  
Veel Nederlanders willen graag het koudste deel van het jaar in warmere oorden doorbrengen. Met een verdere eenwording van Europa zal dat ook steeds makkelijker worden. Ook hier geldt dat het niveau van de zorgvoorzieningen (en de taal) in het buitenland mensen er niet van mag weerhouden om voor langere tijd Nederland te verlaten. Een goed georganiseerde hulpverlening biedt daarbij uitkomst.  

  Residentie  
Er zijn Nederlanders die permanent in het buitenland willen wonen. Dit wil al lang niet meer zeggen dat dan alle schepen achter hen verbrand worden. Daarvoor zijn afstanden tegenwoordig makkelijk te overbruggen. Met het ouder worden neemt vaak ook voor deze residenten de behoefte aan hulp van (Nederlandstalige) deskundigen toe.  

  Omdat in het buitenland met name de familie geacht wordt in eerste instantie voor opvang te zorgen, bestaan er relatief weinig voorzieningen.Daarom wordt in zo'n situatie overwogen om toch maar terug te keren naar Nederland, terwijl men liever in het buitenland zou willen blijven. 

 
top   home    e-mail